Årets huvudföreläsare

Möjligheter och utmaningar för ett starkt och brett näringsliv

Stefan Löfven

Stefan Löfven

Fd. Statsminister, författare, politiker
  • Tid:09:45 - 10:45
  • Lokal:Pinassen (plan 3)

Årets huvudföreläsare är Stefan Löfven

Vi är mycket glada att presentera årets huvudföreläsare Stefan Löfven Med en gedigen bakgrund inom industri, export och internationell politik får vi ta del av Stefans bild av Örnsköldsviks unika plats i världen. Möjligheter och utmaningar för ett starkt och brett näringsliv.

"Svetsare och statsminister"

F. d. statsminister Stefan Löfvens memoarer. 

 

Tio månader gammal kom Stefan Löfven som fosterbarn till Sunnersta i Ådalen. Femtiosex år senare klev han in på Rosenbad som statsminister. I koncentrerade nedslag får vi inblickar i Stefan Löfvens uppväxt, tiden som svetsare på Hägglunds, hans väg till engagemanget i facket och politiken. Han berättar om kärleken till Ulla, om vikten av lagarbete, de svåra regeringsförhandlingarna, pandemiåren och när Putin utmanade honom på arga leken.

 

Boken tecknar en personlig, till stora delar oberättad, bild av händelser, människor, möten och ger unika insikter i vad det innebär att vara ledare och statsminister i vår tid. Boken är skriven i samarbete med den omtyckta författaren och journalisten Ulrika Knutson.

 

»En berörande berättelse om hans livsresa och yrkesliv« Dagens Industri

 

»Det är sällan man läser en så innerlig, sökande eller för den delen ödmjuk politikermemoar« SvD

»Jag strävade aldrig efter att bli partiledare eller statsminister. Fackföreningsrörelsen var min hemvist, och jag trivdes utmärkt som ordförande för IF Metall. Plikten tvingade mig att tänka om. När socialdemokraterna befann sig i sin största kris sedan 1917 ställde jag upp. Jag har inte ångrat mig, trots tunga utmaningar för Sverige med terror, pandemi och svåra regeringsbildningar. Och både i politiken och facket har jag försökt arbeta för det jag tror på: människors lika värde.«